Politica GDPR

Incepand cu data de 25.05.2018, AREN aplica prevederile Regulamentului UE 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date.
In acest sens, AREN va aduce la cunostinta politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal, in vederea prezentarii conditilor aplicabile si drepturilor dumneavoastra.
Pentru orice informatii suplimentare cu privire la politica AREN de prelucrare a datelor cu caracter personal, va rugam sa va adresati companiei, fie pe email la asociatiaaren@gmail.com, fie prin corespondenta, la adresa: strada Polona nr. 65, sector 1, Bucuresti.

CINE SUNTEM?

ASOCIATIA ROMANA „ENERGIA NUCLEARA” – AREN este o asociatie infiintata in anul 1980 cu caracter profesional, care are ca scop dezvoltarea si promovarea energiei nucleare.

CARE SUNT CATEGORIILE DE PERSOANE PENTRU CARE PRELUCRAM DATE PERSONALE?
• Personal AREN si rude/ afini ale acestuia, inclusiv copii,
• Vizitatori ai sediilor/ proprietatilor AREN, inclusiv copii,
• Public, mass media, organizatii neguvernamentale, organizatii profesionale cu care personalul AREN intra in contact,
• Personal si reprezentanti ai autoritatilor,
• Personal si reprezentanti ai organizatiilor persoane juridice cu care AREN intra in contact in derularea unei relatii de afaceri sau in etapele premergatoare acestora, in scopul convenirii unei relatii de afaceri
Enumerarea nu este limitativa, AREN trebuie sa protejeze drepturile si libertatile tuturor persoanelor vizate cu care intra in relatie, in raport cu prelucrarea datelor cu caracter personal

CE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRAM?
Prin intermediul site-ului AREN:
Pentru inscrierea in AREN :
• Informatiile dvs. de contact
• Numele, adresa, adresa de e-mail, numarul de telefon si alte informatii de contact, seria si numarul cartii de identitate, data eliberarii si expirarii, codul numeric personal
• Orice alte informatii demografice obtinute in timpul procesului de inscriere, cum ar fi sexul, informatii despre cetatenia dumneavoastra
Prelucrarea de categorii speciale de date cu character personal
Nu colectam date privind sanatatea dvs., etnia, credintele religioase sau politice, apartenenta sindicala etc., cu exceptia cazurilor in care acest lucru este absolut necesar conform legii si/ sau in protejarea intereselor, drepturilor si/sau libertatilor dvs sau in cazul in care aceste informatii sunt depuse de catre dumneavoastra. Atunci cand colectam astfel de date, ne limitam la circumstante specifice.

CUM PRELUCRAM DATELE PERSONALE?
Activitatile de prelucrare de catre AREN a datelor cu caracter personal vor fi limitate la indeplinirea scopului pentru care au fost colectate si pot fi: colectare, inregistrare, organizare, structurare, stocare, adaptare sau modificare, extragere, consultare, utilizare, divulgare prin transmitere, diseminare sau punere la dispozitie, aliniere sau combinare, restrictionare, stergere sau distrugere.

IN CA BAZA PRELUCRAM DATELE DUMNEAVOASTRA?
AREN prelucreaza date personale numai daca si in masura in care se aplica cel putin una dintre urmatoarele conditii:
• Dumneavoastra va dati consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice;
• prelucrarea este necesara pentru executarea unui contract la care dumneavoastra sunteti parte sau pentru a face demersuri la cererea dumneavoastra inainte de incheierea unui contract;
• prelucrarea este necesara in vederea indeplinirii unei obligatii legale care ii revine AREN;
• prelucrarea este necesara pentru va proteja interesele vitale ale dumneavoastra sau ale altei persoane fizice;
• prelucrarea este necesara in scopul intereselor legitime urmarite de AREN sau de o parte terta, cu exceptia cazului in care prevaleaza interesele sau drepturile si libertatile fundamentale ale dumneavoastra, care necesita protejarea datelor cu caracter personal, in special atunci cand persoana vizata este un copil.

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE A DATELOR TRANSMISE PRIN SITE-UL AREN?
Informatiile prezentate www.aren.ro sunt considerate a fi de interes public si pot fi distribuite sau copiate, cu exceptia cazurilor in care exista specificatii care interzic acest lucru.
Datele personale furnizate de catre dvs. vor fi gestionate in mod sigur, cu respectarea tuturor prevederilor legale aplicabile in baza Regulamentului UE 2016/679.
AREN va lua toate masurile pentru a garanta siguranta datelor personale. Persoanele interesate pot lua oricand legatura cu AREN in vederea exercitarii drepturilor care le revin in conformitate cu prevederile Regulamentului 679/2016 (de acces, rectificare, stergere sau restrictionare, portabilitate si opozitie a prelucrarii datelor personale stocate, sau pentru retragerea consimtamantului de prelucrare a datelor cu caracter personal).
Datele dumneavoastra personale nu vor fi distribuite catre alte institutii sau autoritati publice decat exista o obligatie legala sau v-ati dat consimtamantul in acest sens.
Vizitatorilor site-ului le sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Regulamentul European 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu character personal.
Site-ul www.aren.ro nu colecteaza informatii in scopuri comerciale.
Cine poate avea acces la informatiile dvs.
AREN restrictioneaza accesul la informatiile personale pe care le furnizati strict la nivelul personalului implicat si specializat in gestionarea procesului de comunicare si, in conformitate cu procedurile interne, la nivelul conducerii AREN.
AREN poate fi obligata sa dezvaluie informatiile dvs. unor terte parti externe, cum ar fi autoritatile locale, instantele judecatoresti si tribunale, organismele de reglementare si / sau organismele/ autoritatile de aplicare a legii, apararii sigurantei nationale (dupa caz) in scopul respectarii legilor si a reglementarilor aplicabile sau ca raspuns la o procedura legala.

Cat timp vom pastra datele cu caracter personal?
In vederea gestionarii fluxului de comunicare, AREN va stoca pe timp nelimitat datele dvs in baza de date aferenta procesului de comunicare.
Nu va stocam datele cu caracter personal mai mult decat este necesar pentru scopul pentru care le-am retinut sau pentru a respecta o lege sau cerinta statutara.

POLITICA DE COOKIE A AREN
Site-ul AREN foloseste cookies. Explicatiile de mai jos au scopul de a va informa cu privire la gestionarea cookies de catre site-ul AREN in contextul navigarii site-ului nostru de catre dumneavoastra.
Folosim termenul „cookie”-uri pentru a ne referi la modulele cookie si la tehnologiile similare prin intermediul carora pot fi colectate informatii in mod automat.
Un „Internet Cookie” (termen cunoscut si sub denumirea de „browser cookie” sau „HTTP cookie” ori „cookie”) reprezinta un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau pe alte echipamente ale unui utilizator prin intermediul carora se acceseaza internetul.
Cookie-urile sunt instalate prin solicitarea emisa de un web-server catre un browser (de ex.: Internet Explorer, Firefox, Chrome). Cookie-urile odata instalate au o durata de existenta determinata, ramanand „pasive”, in sensul ca nu contin programe software, virusi sau spyware si nu vor accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului pe al carui echipament au fost instalate.
Cookie-urile utilizate de site-ul AREN au scopul de a furniza utilizatorilor acestei pagini de internet o experienta mai buna de navigare pentru fiecare utilizator in parte si anume pentru:
• imbunatatirea utilizarii acestei pagini de internet, inclusiv prin identificarea oricaror erori care apar in timpul vizitarii/utilizarii acesteia de catre utilizatori;
• furnizarea de statistici anonime cu privire la modul in care este utilizata aceasta pagina de internet catre AREN, in calitate de detinator al acestei pagini de internet;
• limba in care este vizualizata o pagina de internet;
Pe baza feedback-ului transmis prin cookie-uri in legatura cu modul in care se utilizeaza aceasta pagina de internet, AREN poate adopta masuri pentru ca aceasta pagina de internet sa fie mai eficienta si mai accesibila pentru utilizatori.
Astfel, utilizarea cookie-urilor permite memorarea anumitor setari/preferinte stabilite de catre utilizatorii acestei pagini de internet, precum: frecventa accesarii, paginile vizualitate, motorul de cautare cu care accesati site-ul, luma utilizata, majoritatea fiind cookie-uri specifice WordPress (platformei in care este creat site-ul AREN). Site-ul AREN nu foloseste cookie de publicitate.
Lista cookie-urilor utilizate de site-ul AREN:
_ga Folosit de Google Analytics pentru a distinge utilizatori si alte metadate. Durata de expirare: 2 ani
_gat Folosit de Google Analytics pentru a regulariza numarul de request-uri. Durata de expirare: 1 minut
__gid Folosit de Google Analytics pentru a identifica utilizatori si alte metadate. Durata de expirare 24 ore
PHPSESSID Folosit de PHP pentru initializa o sesiune
_drip_client_6994213 Cookie persistent cu o durata de expirare medie de 730 de zile.
_icl_current_language. Cookie folosit de plugin-ul Multilanguage al WordPress-ului pentru a retine limba folosita pe site de utilizator
_mcnc Cookie folosit de modulul de microcaching al site-ului
wordpress_test_cookie Cookie test initializat de wordpress pentru a testa protocolul http
wp-settings-1 Initializat de WordPress pentru setari
wp-settings-time-1 Initializat de WordPress pentru setarile de timp si fus orar
Cookie-urile site-ului AREN au o durata de viata care variaza in functie de scopul fiecarui cookie:
• Cookie-uri de sesiune – Un „cookie de sesiune” este un cookie care este sters automat cand dumnevoastra inchideti browserul.
• Cookie-uri persistente sau fixe – Un „cookie persistent” sau „fix” este un cookie care ramane stocat in terminalul dumneavoastra pana cand atinge o anumita data de expirare.
Accesarea site-ului AREN implica faptul ca esti de acord cu instalarea cookie-urilor pe calculatorul tau.
Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face aceasta pagina de internet dificil de vizitat, atragand dupa sine limitari ale posibilitatilor de utilizare ale acesteia.
Utilizatorii isi pot configura browserul sa respinga fisierele cookie sau sa fie acceptate cookie-uri de la o pagina de internet anume. Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari pot fi accesate, ca regula, in sectiunea „optiuni” sau in meniul de „preferinte” al browserului tau.

CINE ARE ACCES LA DATELE DUMNEAVOASTRA?
Singurele persoane in masura sa acceseze datele vizate de aceasta politica sunt cele care au nevoie de acestea pentru activitatea lor profesionala. Datele nu sunt distribuite in mod neoficial, nici intern si nici in exteriorul organizatiei. Atunci cand este necesar accesul la date personale, angajatii il pot solicita de la superiorii ierarhici.
Datele vor fi revizuite si actualizate in mod periodic, in cazul in care se constata ca acestea sunt depasite/perimate. Daca nu mai sunt necesare, acestea sunt sterse si eliminate.

CUM ASIGURA PROTECTIA DATELOR DUMNEAVOASTRA?
Atunci cand datele sunt stocate pe suport hartie, acestea sunt pastrate intr-un loc securizat, in care persoanele neautorizate nu le pot vedea si/sau accesa.
Atunci cand datele sunt stocate in format electronic, acestea sunt protejate impotriva accesului neautorizat, stergerii accidentale si a incercarilor de hackingat:
• Datele sunt protejate de parole puternice, care se vor modifica in mod periodic si nu vor fi impartasite niciodata intre angajati.
• Daca datele sunt stocate pe suporturi amovibile (cum ar fi un CD sau DVD), acestea sunt pastrate incuiate si securizate in mod corespunzator atunci cand nu sunt utilizate.
• Datele sunt stocate numai pe unitatile si serverele desemnate si sunt incarcate numai de persoanele cu autorizare in acest sens (inclusiv drepturi/ permisiuni de acces).
• Serverele care contin date cu caracter personal sunt amplasate intr-o locatie securizata, separat/ departe de spatiul general de birouri.
• Sunt realizate copii de rezerva in mod frecvent pentru date. Aceste copii de rezerva sunt testate in mod periodic, in conformitate cu procedurile standard de realizare a copiilor de rezerva valabile in cadrul companiei.
• Datele nu sunt salvate niciodata direct pe laptopuri sau alte dispozitive mobile cum ar fi tablete sau telefoane inteligente.
• Toate serverele si computerele care contin date sunt protejate de software-uri de securitate aprobate si de un firewall.

CARE SUNT DREPTURILE DUMNEAVOASTRA?
1. Dreptul la informare: dreptul de a primi informatii privind operatiunile de prelucrare a Datelor Personale efectuate de catre AREN. Respectarea acestui drept de catre AREN se realizeaza prin prezenta informare;
2. Dreptul de acces: dreptul de a obtine din partea AREN o confirmare ca acesta prelucreaza sau nu date cu caracter personal care il privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si furnizarea de informatii privind prelucrarile de date;
3. Dreptul de retragere a consimtamantului: dreptul de a va retrage consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, in orice moment.
4. Dreptul la rectificare: dreptul de a obtine de la AREN, fara intarzieri nejustificate, rectificarea datelor inexacte care va privesc sau completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete;
5. Dreptul la stergerea datelor: dreptul de a obtine de la AREN, fara intarzieri nejustificate, stergerea datelor cu caracter personal care va privesc, atunci cand intervine oricare din urmatoarele situatii prevazute de GDPR:
– datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate de catre AREN;
– va retrageti consimtamantul acordat pentru prelucrarile de date in scopurile mentionate mai sus;
– datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal de catre AREN;
– datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale care revine AREN.
6. Dreptul la restrictionarea prelucrarilor: dreptul de a obtine de la AREN restrictionarea prelucrarilor Datelor Personale in oricare din urmatoarele situatii prevazute de GDPR, astfel:
– constestati exactitatea datelor pe care le prelucreaza AREN. Prelucrarea va fi restrictionata pentru o perioada care ii permite AREN sa verifice exactitatea datelor;
– Prelucrarea Datelor Personale de catre AREN este ilegala, iar dumneavoastra nu doriti stergerea Datelor Personale, ci solicitati restrictionarea utilizarii lor de catre AREN;
– AREN nu mai are nevoie de Datele dvs Personale, dar dvs le solicitati pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta sau intr-o procedura administrativa;
8. Dreptul la opozitie: dreptul de a va opune, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, prelucrarii efectuate de AREN avand ca temei juridic interesul legitim al dvs.
9. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri (orice prelucrare automata care utilizeaza datele personale pentru a evalua anumite aspecte personale ale dvs, cum ar fi selectia automata a CV-urilor de catre o aplicatie software dedicata de tip ATS – Applicant Tracking System, preferintele personale, sanatatea etc.), care produce efecte juridice si privesc persoana vizata.
10. Dreptul de a depune o plangere: Aveti dreptul de a depune plangere la adresa de email asociatiaaren@gmail.com sau prin posta, la adresa de corespondenta Strada Polona, nr 65
Bucuresti – Sector 1 si in cazul in care considerati ca nu se solutioneaza, puteti depune plangere in fata Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) in cazul in care doriti sa va aparati drepturile si sa solicitati remedierea situatiei dumneavoastra, in cazul unei incalcari a protectiei prelucrarii Datelor Personale de catre AREN.

CUM PUTETI DEPUNE O PLANGERE/SESIZARE?
Pentru exercitarea drepturilor dumneavoastra puteti trimite o cerere scrisa
(i) prin e-mail la adresa: asociatiaaren@gmail.com,
(ii) prin posta/curier la urmatoarea adresa: Bucuresti, Str. Polona nr. 65, sectorul 1 sau
(iii) direct prin depunere la sediul AREN din Bucuresti, Str. Polona nr. 65, sectorul 1. AREN va reveni catre dumneavoastra cu un raspuns, in mod gratuit si fara intarzieri nejustificate, in termen de cel mult 30 zile de la data primirii cererii.